Paradojas: outlet sí u outlet no

Crear empleo es siempre una buena noticia en los tiempos que corren. ¿A cualquier precio? Es uno de los males más incipientes que hay que atajar, pero y ¿si ofrecer un cierto número de empleos supusiera causar un gran daño al lugar donde se va a abrir la empresa que va a contratar? O si, paradójicamente, ¿supusiera también perder otro tipo de puestos de trabajo?

La construcción del outlet de primeras marcas internacionales en Viladecans despierta estas cuestiones. Se ubicaría en la zona de Ca n'Alemany de dicho municipio que colinda con el parque de negocios de Can Calderon de Sant Boi. 

El Consistorio de Sant Boi se ha mostrado en contra de la construcción del outlet de Viladecans puesto que consideran que el impacto que tendrá la gran superficie sobre el entorno será muy elevada. Por ello, ha pedido a la Generalitat que reconsidere el proyecto.

El pleno municipal ha aprobado una moción en contra de la iniciativa de la empresa Neinver, encargada de llevar a cabo esta construcción ya que argumentan que supondría una pérdida de empleo en el comercio urbano de Sant Boi, que da trabajo a más de 6.500 personas.

Esta moción reclama al gobierno que reconsidere el impacto que puede suponer la pérdida de puestos de trabajo en el comercio urbano. El outlet generaría 1.000 puestos de trabajo en una zona en la que a mediados del año 2.000 tenía que haberse construido un parque de actividades aeronáuticas. Sin duda, los terrenos están encaminados a albergar algo muy distinto a esto último.

La construcción de estas instalaciones supondrá una inversión de unos 80 millones de euros. Su nombre será el de Viladecans The Style Outlets, pero también tendrá en sus proximidades una nueva plataforma logística internacional a la que Desigual destina 150 millones de euros y creará otros 500 puestos de trabajo.

La paradoja que entraña este proyecto, por tanto, podría ser el de crear empleos nuevos y fomentar el cierre de otros negocios más pequeños ya establecidos. Sin embargo, si bien es verdad que lo anterior podría suceder, ¿acaso el nuevo Mercadona no entraría dentro de esta misma paradoja a mayor o menor escala?




2 comentarios:

  1. Tens tota la raó i vull contestar al teu escrit:

    1r. - Quant a la creació de 'llocs de treball en l'Outlet de Viladecans, l'alcalde del municipi ho ha venut així per evitar que el comerç de Viladecans es posés en contra seu. Segons les seves opinions donades al Parlament de Catalunya, vol atreure un mercat de 6 milions de persones, sobretot turisme. Aquest turisme està repartit per tota la costa catalana més els que arriben en els vaixells que fan escala a Barcelona. Segons això els llocs de treball que es necessitaran tindran com a requisit mínim el coneixement d'idiomes.
    Les llistes d'aturats de l'Inem de Viladecans et pot donar una idea dels llocs de treball que s’agafaran d'aquest poble. Caixeres, personal d'atenció al públic amb coneixements d'anglès, rus, francès, xinès, etc .....
    Que passarà amb els comerciants de Vila Marina que fa dos anys van invertir en aquest centre? Hauran de donar-los una solució o deixaran que s’arruïnin?
    El 8% dels locals de Vila Marina avui estan tancats, ara ens posaran un altre calaix 3 vegades més gran per malmetre encara més el territori.

    2on.- La venda del territori ha de comportar llocs de treball en indústria, R + D i que són els que necessitem per donar feina als aturats de la comarca, que són molts. A més a més aquestes empreses que s'instal•lin en l'Outlet paguessin els impostos en un altre país, o l'hi portessin a un paradís fiscal, amb el que la comarca seguirà sent mes pobre. Sinó al temps!
    D'altra banda aquestes multinacionals estan fabricant les seves peces i articles en altres països que tots coneixem, oferint unes pèssimes condicions de treball a la gent, condicions de treball que tots coneixem o hem vist per la televisió. Per estar aquí al Baix Llobregat ara canviaran la seva tendència?

    3è. - L'impacte en els pobles del voltant obligarà a tancar a molts comerciants del sector tèxtil i complements, així com d’altres que curiosament compren avui dia els seus productes a les mateixes marques que s'instal•laran en aquest Outlet. El tancament de locals pot comportar molts problemes en els nostres pobles, inseguretat, carrers buits, problemes per a la gent gran per poder fer les seves compres bàsiques. En definitiva es trencarà el model actual de ciutat que tenim, i que els politics s'omplen la boca dient-ho.

    4r.- Aquesta situació ve provocada per una jugada que va generar un Govern de la Generalitat, ara no cal parla de política, com diuen "Ara no toca". La veritat és que en entrar en vigor la Llei d'Ordenació dels Equipaments Comercials, els Ajuntaments tenien que redefinir les Trames Urbanes Consolidades (TUC) dels Seus Municipis. Aquest buit legal provocat durant uns dies és el que va permetre l'entrada de la Llicència de l'Outlet Viladecans i d'algun que Altre Mercadona.

    5è. És evident que l'obertura del Mercadona de Sant Boi, pot portar al Mercat de Torre la Vila a una situació molt crítica, així com al Mercat de Sant Jordi i als supermercats del poble.
    L'Ajuntament per pal•liar aquesta mini crisi que s’ha creat ha decidit ampliar el mercat dels dijous de Torre la Vila, no fa gaire van pintar al terra de l'avinguda de Torre la Vila, amb color groc, la nova ubicació de les noves parades, direcció al nou Mercadona, desconec els motius pels que ara ho faran direcció Ronda de Sant Ramon, no obstant, crec que no servirà de res

    6è. - A França estan donant subvencions perquè es tornin a instal•lar comerços a l'interior de les ciutats perquè s'han adonat del problema que va comportar la instal•lació de grans centres comercials als afores de les ciutats en el seu dia.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari! Les teves aportacions són molt interessants.

      Eliminar

Twitter